© Proshots

Ajax staat aan de vooravond van het tweede duel in de groepsfase van de Champions League. In Spanje gaat Ajax op bezoek bij Valencia dat in de Spaanse competitie de negende positie bezet.

Erik ten Hag kiest voor de ‘Alvarez-variant’ Neres start op de bank, Promes neemt zijn positie in. Donny van de Beek start op 10.

De grote Ziyechshow

Ajax kan vandaag goede zaken doen in de groep. OSC Lille speelt thuis tegen Chelsea. Beide ploegen staan zonder punten onder aan de groep. Ajax en Valencia staan samen bovenaan. Na acht minuten staat Ajax al met 0-1 voor, Hakim Ziyech krult de bal van twintig meter in de linker kruising. Cillessen kan er alleen maar naar kijken. Joël Veltman is de eerste die op de bon geslingerd wordt. Hij grijpt in nadat hij voorbij gelopen wordt links van het zestienmeter gebied. Valencia is nog niet gevaarlijk geweest tot minuut vijfentwintig. Ze proberen er uit te komen op de counter, Ajax kan dat steeds goed verdedigen. Na een stomme overtreding krijgt Valencia een penalty, Alvarez zet veel en veel te laat een sliding in. Gelukkig voor de Amsterdammers schiet Parejo de bal het stadion uit. Ook Tagliafico krijgt de gele kaart, hij vangt zijn tegenstander op en ontvangt daarvoor de gele kaart. Quincy Promes tekent na een half uur voor de 0-2, weer hij die belangrijk is voor Ajax en weer ziet Cillessen er niet goed uit. Ziyech laat zich zien de eerste helft, weer schiet hij vanaf de zelfde plek, dit keer spat de bal uiteen op de lat. Zo gaat Ajax met twee doelpunten voor naar de kleedkamer.

Game, set, match

Beide ploegen komen ongewijzigd uit de kleedkamer. Het is aan Ajax om de voorsprong vast te houden en eventueel te vergroten. Meteen na rust krijgt Garay een open schiet kans. Onana kan de bal nog net uit de hoek werken. Tot twee keer toe komt Ajax goed weg, weer kan Onana net op tijd redding brengen. Kangin komt er in voor Goméz, het 18-jarige talent van Valencia moet het openbreken voor de Spanjaarden. Lisandro Martinez is de volgende die bij Ajax op de bon geslingerd wordt, hij grijpt net buiten de zestien in en bied Valencia daarmee de kans om de aansluitingstreffer te maken vanaf een gevaarlijke plek. Gelukkig voor Ajax krijgt Tagliafico de bal hard tegen zijn hoofd aan. Na grote druk van Valencia gooit Ajax de wedstrijd op slot, Donny van de Beek schiet de 0-3 achter Jasper Cillessen. Vlak daarna krijgt Van de Beek wéér een kans, hij stift de bal over Cillessen heen, net voor de lijn wordt de bal weggekopt door een verdediger. Torres gaat een kwartier voor tijd van het veld, Cheryshev komt voor hem in de plaats. Ook Ajax wisselt met nog tien minuten op de klok, Neres komt in het veld voor Promes die tijdens de wissel nog geel ontvangt. De linksbuiten moet tegenwoordig via de snelste weg het veld verlaten maar weigert dit, hij ontvangt hiervoor de gele kaart. Ook Klaas-Jan Huntelaar mag nog wat minuten meepikken, Hakim Ziyech, die een goede wedstrijd speelde krijgt wat extra rust. Als laatste wissel gaat Van de Beek naar de kant, Siem de Jong komt voor hem in de plaats. Ajax doet dus goede zaken en wint ook zijn tweede wedstrijd in de groepsfase, in Valencia is Ajax de thuisploeg met 0-3 de baas.