Precies een maand nadat de wedstrijd wegens de barre weersomstandigheden werd afgelast, staat de Klassieker weer op de agenda. Over twee dagen, woensdag 19 januari vanaf 20:45 uur, trappen de sportieve rivalen af voor hun tweede competitiehelft.

Waar Ajax zich aan de Turkse Rivièra voorbereidde op het eerste duel van 2011, daar koos Feyenoord voor de oliestaat Oman. Trainer Mario Been repte aan het einde van het trainingskamp zelfs over ‘van de betere trainingskampen’ die hij had meegemaakt. Het enige minpuntje vond Been de tegenstander in het oefenpartijtje in Sohar. De Feyenoord-trainer kan nog niet beschikken over Leroy Fer maar heeft de hoop dat hij Georginio Wijnaldum wel kan inzetten. Bij de Rotterdammers is Gill Swerts nieuw in de selectie. De back kwam over van AZ en kan door de trainer direct worden ingezet tegen Ajax.

Ajax opende zaterdagavond het nieuwe stadion van Galatasaray in Istanbul (het oefenduel eindigde in 0-0) en onderging daarmee de laatste test voor de competitie-hervatting. Frank de Boer had gekozen voor een opstelling zonder Luis Suarez, omdat hij de Uruguayaan woensdag ook nog moet missen wegens een schorsing. In het nieuwe stadion Türk Telekom Arena werd niet gescoord. Desalniettemin was Frank de Boer redelijk tevreden. ,, Maar het kon beter. We hadden het spel beter kunnen uitspelen en controleren. Dit is een wedstrijd waar we van leren’’, concludeerde hij.

Terug in Nederland heeft hij vandaag en dinsdag nog om zijn team helemaal te kneden en voor te bereiden op de tweede competitiehelft, die begint met het inhaalduel met Feyenoord. Zodat Ajax na de winterstop hopelijk net zo’n indrukwekkende serie kan afwerken als vorig jaar.

Bron: Ajax.nl