Veel kenners en fans zetten het hele seizoen al grote vraagtekens bij de trainerskwaliteiten van Marcel Keizer. Halverwege het seizoen heeft Ajax echter een punt méér behaald in de Eredivisie dan met zijn voorganger Peter Bosz.

Vorig seizoen om deze tijd stond Bosz met Ajax op 37 punten. Keizer heeft er dus eentje meer. In De Telegraaf reageert de Amsterdammer: “Dat we één punt meer hebben dan vorig seizoen na zeventien wedstrijden, is prima, Zeker als je naar de transferperiode kijkt, wat er daarna met de selectie is gebeurd en waar we vandaan komen,” doelend op het uitblijven van de gewenste backs, de gebeurtenissen rond Nouri en de grote achterstand op PSV.

Keizer geeft aan nooit bang geweest te zijn voor een ontslag. “Dan had ik tegen PSV niet met drie verdedigers gespeeld. Ik wist wel dat het bij nog een nederlaag penibel zou worden,” zegt de oefenmeester.

“We staan nog altijd vijf punten achter, moeten daarom kritisch blijven, maar we liggen redelijk op schema. Er telt maar één plek voor Ajax en dat is de eerste.”