Ajax staat in de kwartfinale van de KNVB Beker na een vrij eenvoudige overwinning op FC Groningen (0-3). Vooraf werd voorspeld dat Ajax nog wel eens een lastige avond kon krijgen. Het tegendeel werd bewezen. Het team van Frank de Boer liet zien dat ze vol voor de overwinning gingen, ook al staat het lastige uitduel tegen FC Utrecht komende zondag op het programma.

Ajax was duidelijk de betere partij in de eerste helft. De Amsterdammers mochten het spel maken terwijl FC Groningen een afwachtende spelopvatting hanteerde. Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Ajax de KNVB Beker ook zeker serieus neemt. Het eerste kansje van de wedstrijd was voor Viktor Fischer, helaas was zijn kopbal te zwak. De eerste waarschuwing van de wedstrijd kwam van de voet van Derk Boerrigter. Boerrigter, die weer vanaf rechts kwam, speelde zijn tegenstander slim uit en zette een sprint in. Helaas stuitte hij in kansrijke positie op de FC Groningen-doelman Luciano.

Enkele minuten later was het wel raak. Na een mooie aanval via de linkerkant mocht Siem de Jong vanaf een meter of twintig uithalen. Met succes. De aanvoeder plaatste een heerlijk schot in de rechterhoek. Via de paal ging de bal er geweldig in. FC Groningen kwam verder niet veel aan bod. Een paar keer kregen de noorderlingen kleine mogelijkheden wanneer de bal in de Amsterdamse zestien werd geslingerd. Ajax bleef scherp en liet zich ook niet gek maken door het vuurwerk en de sfeer in de Euroborg. De landskampioen was duidelijk de betere en hield dus het overwicht in de eerste helft.

In de tweede helft ging Ajax verder waar het gebleven was. De tweede helft was nog geen vijf minuten onderweg of de Amsterdammers scoorden weer. Deze keer was het raak voor Christian Eriksen, en hoe! De Deen schoot de bal er geweldig in. Vanuit de stuit knalde Eriksen de bal in de linkerbovenhoek, buiten bereik van Luciano. Eriksen etaleerde zijn klasse bij de 0-2.

Tien minuten later was het alweer raak. Voordat de 0-3 viel trof er echter nog iets anders doel. Doelman Jasper Cillessen werd vanaf de Groningse tribunes namelijk bekogeld door enkele supporters. Scheidsrechter Wiemeijer greep niet in en liet de wedstrijd verdergaan. Nog geen minuut later stond het 0-3 in het voordeel van Ajax. Een mooie pass van De Jong naar Boerrigter, diep op rechts, zorgde ervoor dat de rechtsbuiten een mooie voorzet kon afgeven. Er werd in de zestien niet best verdedigd door FC Groningen. Fischer profiteerde daarvan en schoot de bal beheerst binnen.

De laatste twintig minuten ging Ajax rustig verder met het zoeken naar doelpunten. Een vrije trap van De Jong suisde bijna binnen en ook de rebound van Eriksen ging er bijna in. Groningen leek zich neer te leggen bij een nederlaag. De ingevallen Jody Lukoki en Danny Hoesen waren beiden ook nog dicht bij een doelpunt. Jammer genoeg voor hen bleef de 0-3 op het scorebord staan. FC Groningen kreeg vijf minuten voor tijd nog een grote kans via Zeefuik maar het mocht niet baten voor de Groningers. Ajax bekert verder en staat nu dus in de kwartfinale van de KNVB Beker.