Ajax heeft John van ’t Schip benaderd om terug te keren bij Ajax, zo meldt Jack van Gelder in Rondo op Ziggo Sport. In Amsterdam kon hij de opvolger worden van Dennis Bergkamp, die in december 2017 op non-actief werd gesteld.

“Hij heeft met Ajax gesproken, een paar maanden geleden, om daar zeg maar een Dennis Bergkamp-achtige rol in te nemen”, vertelt Van Gelder. “Een seniorrol, die met coaches bezig kan zijn, met spelers bezig kan zijn. Maar dat is afgeketst om financiële redenen, want hij wilde eigenlijk meer verdienen dan het hoofd jeugdopleidingen. Dat vond Ajax weer te ver gaan.”

Van ’t Schip tekende vervolgens voor drie jaar als bondscoach van Griekenland. Daar verliep zijn debuut alles behalve soepel. Donderdagavond werd er met 1-0 verloren van Finland en zondagavond blameerde de Grieken zich door in eigen huis gelijk te spelen tegen Liechtenstein. Hiermee is het EK ver weg voor de selectie van Van ’t Schip. “Zij moeten gewoon gaan bouwen aan een nieuw elftal, maar de vraag is of hij daar de tijd voor krijgt”, merkt tafelgast Youri Mulder dan ook op.