Dean Gorré heeft een aanbieding van Ajax op zak. De oud-Ajacied, afgelopen maanden trainer van RBC Roosendaal, zou door de Amsterdamse club zijn benaderd voor een technische functie in de jeugdopleiding.

Dean Gorré speelde in zijn voetballoopbaan van 1997 tot 2000 bij Ajax. Een groot succes werd dit huwelijk niet. Zijn eerste seizoen na de transfer van FC Groningen naar Ajax (daarvoor speelde Gorré bij Feyenoord) speelde de middenvelder annex rechtshalf nog 22 wedstrijden waarin hij 3 keer wist te scoren. Het seizoen erop maakte hij nog maar in 14 wedstrijden zijn opwachting. Zijn laatste seizoen bij Ajax zou er geen enkele wedstrijd komen voor Gorré en hij werd dat seizoen dan ook verhuurd aan Huddersfield Town, Division One in Engeland.

Gorré speelde zijn laatste wedstrijd in het seizoen 2004/2005 voor Blackpool. Daarna was hij assistent-trainer bij Southampton FC en Stoke City. De afgelopen maanden was de Surinamer als hoofdtrainer werkzaam bij RBC Roosendaal. Omdat Eric Hellemons, volgens de Roosendaalse clubleiding de ideale hoofdtrainer, nog niet over de vereiste papieren beschikte, moest na het vertrek van trainer Fuat Çapa Gorré RBC de laatste maanden van het seizoen doorloodsen. Een succes was dit echter niet. Na slechte resultaten en puntenaftrek door achterstallige administratie leek RBC gedoemd te degraderen. Door in de laatste wedstrijd te winnen van FC Dordrecht en het verlies van Almere City wist de club zich echter op de laatste dag van het seizoen alsnog te handhaven in de Jupiler League.

Het contract van Gorré bij RBC Roosendaal loopt nu weer af waardoor de oud-voetballer zijn handen vrij heeft voor een nieuwe baan. Ajax zou dus wel eens de nieuwe werkgever kunnen worden. Tegenover BN De Stem gaf Gorré toe dat hij met Ajax heeft gesproken over een technische functie in de jeugdopleiding van de Amsterdammers, maar over de inhoud van zaken wilde Gorré niks kwijt.