© Proshots

Het zou zomaar kunnen dat Tim Krul zonder ook maar één minuut officiële speeltijd in Ajax 1 gaat vertrekken uit Amsterdam. Ajax is bereid om mee te werken aan een vroegtijdig vertrek, zo meldt De Telegraaf. De doelman zou aanvankelijk tot het einde van het seizoen gehuurd worden van Newcastle United.

Toen Jasper Cillessen deze zomer plotseling vertrok naar FC Barcelona, moest Ajax snel opnieuw naar een nieuwe doelman, omdat nog niet duidelijk was hoe de jonge Andre Onana zich zou gaan manifesteren. Tim Krul werd gehuurd, ondanks dat hij nog niet helemaal fit was. Het herstel duurde uiteindelijk de gehele eerste seizoenshelft.

In november maakte Krul zijn officieuze debuut in Ajax 1, waaruit dus geconcludeerd mag worden dat hij inmiddels hersteld is van zijn blessure. Desondanks besloot Peter Bosz hem tegen PEC Zwolle op de tribune te laten plaatsnemen en Diederik Boer als tweede doelman aan te houden. De situatie van Krul bij Ajax lijkt dus uitzichtloos, hij wil graag spelen en lijkt dat in Amsterdam niet te gaan doen. Daarom wil Ajax graag meewerken aan een vertrek. Omdat de doelman nog geen minuten maakte, mag hij verhuurd worden aan een andere club. Bovendien zou het Ajax een aanzienlijk deel van de huursom schelen.