Op een zonnige zomeravond nam Ajax het in Oldenzaal op tegen de plaatselijke VV Oldenzaal, dat uitkomt in de derde klasse. Ajax had overduidelijk geen last van de hitte, want binnen zeven minuten kopte de jonge Deen Viktor Fischer op aangeven van Ruben Ligeon al de 0-1 binnen. Na elf minuten volgde na een mooie combinatie de 0-2. Spits Davy Klaassen mocht het laatste tikje geven. Een minuut later kon Aras Özbiliz al geheel vrij de 0-3 binnen schuiven. Nog geen vijf minuten later lag de volgende bal in het net. Özbiliz werd door Siem de Jong vrij voor de keeper gezet en rondde feilloos af; 0-4.

Na de drinkpauze wist Ajax al snel weer het net te vinden. Ditmaal was het Thulani Serero die de bal in de bovenhoek deed verdwijnen na een mooie combinatie door het centrum; 0-5. Op aangeven van Klaassen tilde Fischer met een volley de stand naar 0-6. Zo geeft de jonge Deen opnieuw nadrukkelijk zijn visitekaartje af. Dat geldt ook voor Özbiliz, die nog voor de rust zijn derde treffer wist te maken, waarmee de stand op 0-7 kwam. Diezelfde Özbiliz stelde spits Klaassen in staat de ruststand op 0-8 te bepalen.

Met een hele rits nieuwe spelers begon Ajax vol frisse moed aan de tweede helft. Lesly de Sa was in de 54e minuut de eerste die het doel weer wist te vinden. De linksbuiten kwam naar binnen en schoot de bal met zijn goede goede rechterbeen hard binnen. Özbiliz doorbrak op schitterende wijze de barrière van de dubbele cijfers, met een vrije trap die in de kruising belandde. De Sa maakte niet veel letter de elfde treffer van de avond. Een makkelijke oefenzege dus voor de formatie van Frank de Boer.

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen (45. Mickey van der Hart); Ruben Ligeon (63. Ricardo van Rhijn), Toby Alderweireld (45. Sven Nieuwpoort), Stefano Denswil (45. Mitchell Dijks), Dico Koppers (63. Jan Vertonghen); Vurnon Anita (45. Roly Bonevacia), Siem de Jong (45. Jody Lukoki), Thulani Serero (63. Daley Blind); Aras Özbiliz (70. Viktor Fischer), Davy Klaassen (45. Lorenzo Ebecilio), Viktor Fischer (45. Lesly de Sa).

Score: 0-1: Viktor Fischer (7e minuut); 0-2: Davy Klaassen (11e minuut); 0-3: Aras Özbiliz (12e minuut); 0-4: Aras Özbiliz (18e minuut); 0-5: Thulani Serero (28e minuut); 0-6: Viktor Fischer (41e minuut); 0-7: Aras Özbiliz (43e minuut); 0-8: Davy Klaassen (45e minuut); 0-9: Lesly de Sa (54e minuut); 0-10: Aras Özbiliz (69e minuut); 0-11: Lesly de Sa (74e minuut)