Ajax begon met Max Wöber achterin en David Neres voorin in plaats van de geschorste Tagliafico en de geblesseerde Ziyech. Ook Donny van de Beek was fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. Voor de aftrap van de wedstrijd zochten AEK supporters het uitvak op, waarna er wat ongeregeldheden uitbraken.

Volgende gele muur

Ajax had het moeilijk tegen het defensief spelende AEK. Opnieuw moesten de Amsterdammers een geel-zwarte muur zien te doorbreken. Het werd eigenlijk vooral gevaarlijk via (lage) voorzetten, maar echte kansen leverde die uiteindelijk niet op. Op een mooie pass van De Jong was Neres dichtbij een doelpunt. De situatie was een kleine flashback naar de 1-0 van Tagliafico tegen AEK in de thuiswedstrijd. Dit keer ging de bal er echter niet in. De Braziliaan kopte de bal in de handen van de doelman. Ook De Jong kwam een keer gevaarlijk de zestien in, maar het lukte hem niet om een afspeelmogelijkheid of schotkans te creëren.

‘Tadic on fire’

In de tweede helft begon Ajax wat beter te spelen, maar kwam het nog niet echt tot grote kansen. Na een uur spelen kwam Ajax tot een hele goede aanval. De aanval eindigde bij Van de Beek die de bal tegen de paal schoot. Niet veel later kreeg Ajax een vrije trap links van het doel. Schöne bracht de bal in de zestien en de bal werd met de hand weggetikt door Livaja. De middenvelder kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart en Ajax een strafschop. Tadic benutte de penalty door het midden: 0-1! Na de belangrijke goal, en de rode kaart, werd het nog meer een één-richtings-verkeer. Het leidde uiteindelijk tot Tadic’ tweede doelpunt van de wedstrijd. Een hele goede counter kwam via Neres en Huntelaar bij de Serviër terecht. De middenvelder annex aanvaller schoot de bal beheerst binnen: 0-2. Na de tweede treffer van Ajax was de wedstrijd gespeeld en bleven de Ajacieden ook in de 11e Europese wedstrijd van het seizoen ongeslagen. Overwintering in de UEFA Champions League was een feit. Het is voor het eerst sinds 2005-2006 dat Ajax de volgende ronde van Champions League weet te halen.