Ondanks alle onrust binnen de club doen Wim Jonk en Dennis Bergkamp nog gewoon hun dagelijkse werk voor Ajax, maar veel had dat niet gescheeld. De leiding van de Amsterdamse club heeft volgens Voetbal International namelijk overwogen om het tweetal oud-voetballers op non-actief te stellen.

Een gesprek met de directie van Ajax en hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink heeft echter tot het besluit geleid om ‘over te gaan tot de orde van de dag’. Bergkamp, trainer van de A1 van de Amsterdammers, en techniektrainer Jonk gingen twee weken geleden in gesprek met Johan Cruijff over de uitvoering van het technische plan van de clublegende bij Ajax.

Een deel van de plannen van Cruijff hield in dat veel werknemers van Ajax het veld dienden te ruimen en dat dus ook collega’s van Jonk en Bergkamp op de nominatie stonden om ontslagen te worden. Het gevolg is een vreemde situatie om Ajax’ jeugdcomplex De Toekomst, waar de spanning om te snijden zou zijn. Hoofdscout Hans van der Zee is daar ook weer werkzaam, nadat collega’s eerder belastende verklaringen tegen hem aflegden.