Ajax speelt vanaf volgend seizoen ook in de eredivisie voor vrouwen, dat brengt de club vandaag zelf naar buiten. Er is vandaag beslist dat er ook in de hoofdstad een vrouwenafdeling komt, binnen de club is een meerderheid voor dit plan. De afgelopen weken heeft Ajax intensieve gesprekken gevoerd met zowel de KNVB als met Centrum Topsport Amsterdam (CTA), waar Ajax nauw mee samen zal gaan werken.

Ajax is de negende club in de eredivisie voor vrouwen, nadat FC Den Bosch zich afgelopen week al had aangemeld. De eredivisie voor vrouwen bestaat sinds 2007, maar komend seizoen wordt de opzet anders.

Tot de winterstop wordt een eigen competitie gespeeld, waarna de Nederlandse en Belgische afdelingen in de tweede seizoenshelft opgaan in de BeNe League. De eerste vier clubs gaan naar de BeNe League A, de laatste naar B. De UEFA ziet deze competitie als een pilot. De andere clubs die meedoen op het hoogste niveau zijn de huidige kampioen ADO Den Haag, FC Zwolle, Heerenveen, Telstar VVNH, FC Twente, FC Utrecht, VVV Venlo en FC Den Bosch. Ajax gaat de komende weken op zoek naar een nieuwe technische staf voor de vrouwen. De thuishaven zal De Toekomst worden, het huidige trainingscomplex van de club.