Ajax heeft een akkoord bereikt met KV Mechelen over de komst van de 19-jarige buitenspeler Boureima Hassane Bandé. De Telegraaf meldt maandagochtend dat de Amsterdammers 9,5 miljoen euro betalen voor Bandé, die voor vijf jaar tekent in de Johan Cruijff ArenA.

Met de komst van Bandé troeft Ajax onder andere PSV, Manchester United, FC Porto, Anderlecht, Club Brugge en Arsenal af. Edwin van der Sar gaf onlangs aan dat Ajax de selectie voortaan vroegtijdig op orde wil hebben en bereid is daarvoor de portemonnee te trekken, om te voorkomen dat het naast grote talenten grijpt, zoals afgelopen zomer in het geval van Richarlison.

Bandé is dit seizoen goed op dreef in de Begische Jupiler League. De Burkinees was in 11 wedstrijden al goed voor acht doelpunten. Ajax hoopt maandag een persoonlijk akkoord te bereiken met Bandé, die komende zomer dan zal aansluiten in Amsterdam.

Update:

Ajax heeft zojuist bevestigd dat het Boureima Hassane Bandé heeft vastgelegd voor vijf jaar. De aanvaller uit Burkina Fase komt over van KV Mechelen. Het contract zal op 1 juli 2018 ingaan. Tot die tijd zal Bandé nog bij Mechelen blijven spelen.

Het 19-jarige Afrikaanse talent is erg blij met zijn aanstaande transfer. “Uiteraard ben ik heel tevreden met de overstap die ik ga maken, want sportief gezien is het een stap vooruit. Maar eerst heb ik een missie met KV Mechelen. Ik ben ze dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en ik wil dit seizoen succesvol afronden. Nu ik in Amsterdam getekend heb, is duidelijk wat ik ga doen en kan ik me volledig focussen op KV Mechelen. Na de zomer richt ik mij op Ajax om mij daar verder te ontwikkelen en ook met Ajax succesvol te zijn”, zegt Bandé op de clubsite.