Ajax neemt Kik Pierie voor vier miljoen euro over van sc Heerenveen. Dit schrijft De Telegraaf. In Amsterdam tekent de in Boston geboren jeugdinternational een contract voor vijf seizoenen.

Pierie was donderdag al in Amsterdam om de medische keuring te ondergaan. Volgens de ochtendkrant zien de Amsterdammers Pierie als één van de ‘bouwstenen’ van het nieuwe Ajax. Met de komst van de verdediger 18-jarige centrale verdediger wordt er ingespeeld op het waarschijnlijke vertrek van Matthijs de Ligt. Vorige week werd er met de aankoop van Razvan Marin al een vervanger aangetrokken voor de naar Barcelona vertrekkende Frenkie de Jong.

Foppe de Haan, oud-trainer van de Friezen, doet Ajax uitstekende zaken met de komst van Pierie. “Opbouwend is Kik echt goed. Hij heeft een prima inspeelbal en weet zich ook raad in de kleine ruimte. In verdedigend opzicht moet hij nog wel wat leren, maar hij heeft een hoop potentie”, aldus De Haan, die het vertrek van Pierie dan ook als een grote sportieve aderlating ziet. “Maar Heerenveen heeft gewoon geld nodig. Zo simpel is het.”