Ajax blijft FC Groningen dit weekend de baas om de derde plek op de ranglijst van de Eredivisie. Ondanks het dure gelijkspel met bijbehorende verliespunten, opgelopen in de uitwedstrijd tegen Roda JC, kan de ploeg van Frank de Boer FC Groningen voorlopig nog achter zich houden. De Groningers slaagden er zondagmiddag niet in een beter resultaat neer te zetten tegen De Graafschap, dan Ajax in Limburg deed.

De ploeg van de voormalig trainer van Jong Ajax, Pieter Huistra, wist vandaag ook slechts 1 punt mee te nemen uit haar uitwedstrijd van dit weekend. In Doetinchem bleef het 1-1, waarmee men in het Noorden – volgens supporters van de thuisclub – zelfs nog tevreden mocht zijn. De Superboeren maakten meer aanspraak op de overwinning in de boeiende strijd om de driepunter.

Zowel PSV als FC Twente wisten dit weekend wel te winnen. Daarmee groeit de puntenafstand van de nummers 1 en 2 op Ajax opnieuw en lijken de kansen op een derde Amsterdamse ster op het shirt vandaag weer te slinken. Als een accordeon geraken de achtervolgers van de twee lijstaanvoerders wekelijks dichterbij en weer verder achterop in hun poging mee te spelen voor de eerste plek aan het einde van het seizoen.