Ajax is voor de supporters altijd zeer waardevol geweest, maar ook het onderzoeksbureau BrandDirectory bewijst dat Ajax tot de meest waardevolle voetbalmerken hoort. Net zoals een jaar geleden staat de club ook dit jaar op de veertiende plaats op de ranglijst en is daarmee ruim boven de volgende Nederlandse club. PSV volgt namelijk pas op plaats veertig.

Op de nieuwste ranking is Ajax ingehaald door het Italiaanse Juventus, maar gaat ook voorbij een andere Italiaanse grootheid: Internazionale. De waarde van Ajax wordt geschat op 162 miljoen dollar, dit is omgerekend zo’n 125 miljoen euro. Vorig jaar was deze nog 142 miljoen euro. Ter vergelijking: PSV moet het doen met een waarde van 47 miljoen euro.

In tegenstelling tot de afgelopen jaren is Bayern M√ľnchen de koploper. De winnaar van de Champions League heeft een geschatte waarde van ruim 650 miljoen euro. De afgelopen twee jaren stond de Engelse kampioen Manchester United bovenaan. Finalist Borussia Dortmund staat tiende. Verrassend genoeg laat Ajax onder andere Paris Saint-Germain achter zich.