Ajax lijkt het dit seizoen met veel jong talent te moeten gaan doen. De laatste maanden is de Amsterdamse club op het gebied van aankoop- en verkoopbeleid een nieuwe richting ingeslagen. De club wilt geen hoge bedragen neertellen voor spelers die één seizoen uitblinken en dan vervolgens maar een klein aantal wedstrijden voor Ajax uitkomen.

De laatste paar weken lijkt de uitgang bij Ajax verder open te staan dan de ingang. Veel spelers hebben de Amsterdamse club verlaten, waaronder Jan Vertonghen die een hele grote rol speelde in het team. Ook belangrijke spelers zoals Theo Janssen en Vurnon Anita staan op het punt om te vertrekken.

Ondertussen strooien andere clubs met miljoenen. Bijvoorbeeld FC Twente, die Dusan Tadic en Luc Castaignos wist aan te trekken. PSV haalde Narsingh binnen en gaf vorig seizoen meer dan twintig miljoen euro uit. Bij Ajax blijft het stil rond de selectie en de portemonnee blijft dicht. Het zuinige beleid van Ajax zal de financiën van de club verbeteren, maar vele transfers ketsen af omdat de club zich wilt houden aan een bepaald budget.

Ajax geeft jeugdspelers zoals Mitchell Dijks en Viktor Fischer de kans om te spelen in het eerste van de club. Maar of het jonge talent kan opboksen tegen de miljoenenaankopen van de Eindhovenaren en de Enschedeërs zullen we dit seizoen gaan zien. Frank de Boer meldde eerder dat er nog wel wat gaat gebeuren op transfergebied. De klok tikt en de tijd dringt, want Ajax heeft nog tot 31 augustus de tijd om zich te versterken met de nodige ervaring.