Ajax speelde woensdagavond voor het eerst in zestien jaar weer een kwartfinale in de Champions League. Juventus, een van de favorieten voor de eindzege, was in de Johan Cruijff Arena de tegenstander. De spanning was dan ook ver voor de wedstrijd om te snijden.

Voor de wedstrijd deden zich diverse incidenten voor. ’s Middags werden tientallen bewapende Juventus-hooligans opgepakt en ook bij het stadion was het enige tijd chaotisch. Duizenden Ajax-fans hadden zich verzameld voor een traditionele warming-up. Hierbij werd een eerder waarschuwing van Ajax en de politie om geen vu nurwerk af te steken genegeerd, waardoor de ME ingreep.

Waar Juventus met een fitte selectie aan de aftrap kon verschijnen, moesten de Italianen het doen zonder hun ervaren aanvoerder Giorgio Chiellini. Daarentegen was sterspeler Cristiano Ronaldo wel op tijd hersteld van een hamstringblessure.

Juventus leek zich in de eerste minuten niet van plan om zich te gaan verstoppen. Toch trokken de Amsterdammers snel het initiatief naar zich toe, waar Juventus aanvankelijk moeilijk mee om leek te kunnen gaan. Het resulteerde in een paar gevaarlijke schoten van Hakim Ziyech.

Ajax combineerde er lustig op los en in de 25e minuut kreeg Donny van de Beek een enorme kans, toen hij vrij kon uithalen. De bal scheerde echter langs de verkeerde kant van de paal. Het bleef echter oppassen, zeker toen Juventus er twee minuten later gevaarlijk uit kon komen. De Jong kon echter ingrijpen voordat Bernardeschi kon uithalen.

Beide ploegen leken met 0-0 te gaan rusten, totdat opeens Ronaldo de Oude Dame uit het niets met een zelf opgezette aanval op voorsprong kopte: 0-1.

Na de rust was het afwachten hoe de Ajacieden na de dreun vak voor rust uit de kleedkamer zouden komen, maar dat bleek wel goed te zitten. David Neres, de man in vorm, veroverde de bal aan de linkerkant van het veld, kwam naar binnen, en ronde geweldig af,

In de 50e minuut leek Neres ook de 2-1 te maken, maar de goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Ajax bleef het spel echter dicteren en zocht vol overgave naar de opening, aangemoedigd door het uitzinnige thuispubliek.

Tot grote kansen wisten beide ploegen echter lange tijd niet te komen, totdat de ingebrachte Ekkelenkamp de 2-1 op zijn schoen leek te hebben. Zijn inzet kon echter worden gekeerd door keeper. Aan de andere kant was Douglas Costa bijna trefzeker voor de Oude Dame. Zijn schot belande echter op de paal.

De wedstrijd bleef spannend tot de laatste minuten, waarin Dusan Tadic nog een grote kans kreeg. Het bleef echter bij 1-1, waardoor Ajax de hoop op de halve finale levend houdt.