Ajax heeft op bezoek bij ADO Den Haag de zesde overwinning op rij geboekt in de Eredivisie. Ondanks het feit dat de Amsterdammers weigerden de score verder op te voeren, won het vrij eenvoudig met 0-2. De doelpunten werden gemaakt door Davy Klaassen en Bertrand Traoré.

Binnen veertig seconden dook ADO voor het eerst gevaarlijk op in het strafschopgebied van Ajax. Mike Havenaar had teveel tijd nodig waardoor de defensie nog net kon ingrijpen. De eerste mogelijkheid voor de Amsterdammers viel na ruim vijf minuten te noteren. Davinson Sánchez kon net niet bij de bal na een vrije trap van Hakim Ziyech. Na een kwartier spelen kreeg Ajax een enorme kans om de score te openen. Davy Klaassen stuurde Bertrand Traoré weg, maar de rechtsbuiten faalde oog in oog met doelman Šetkus. De rebound viel via Dolberg nog wel dankzij het hoofd van Traoré in het doel, maar die stond op dat moment buitenspel.

Na een kleine twintig minuten was de volgende kans wel raak. Klaassen gaf Lasse Schöne de bal uit een ingooi, kreeg de bal met een slim wippertje mee van de Deen en bleef uiterst koel voor het doel. Het doelpunt was de opmaat voor een levendige fase. Kasper Dolberg pegelde de bal van ruime afstand op de lat en aan de andere kant voorkwam Sánchez met een fantastische sliding dat Becker de gelijkmaker kon laten aantekenen. Klaassen schoot hoog over na een goede onderschepping van Ziyech. ADO wilde daarna een penalty. Na een hoekschop ging verdediger Meissner naar de grond in het strafschopgebied van Ajax. ADO schreeuwde om een penalty maar scheidsrechter Kevin Blom liet terecht doorspelen. Voordat Blom voor de rust floot schoten Younes en Ziyech nog over voor Ajax en vond Schaken de handen van Onana met een poging.

ADO kreeg direct in het begin van de tweede helft een aardige mogelijkheid. Kevin Jansen schoot een afvallende bal net naast. Aan de overkant leek Dolberg op weg naar een treffer, maar de spits gleed weg en zag Traoré vervolgens over schieten. De 0-2 viel snel daarna alsnog. Amin Younes passeerde op het middenveld twee man, stak de bal tussendoor op Traoré die ditmaal wel de verre hoek vond. Na de verdubbeling van de score bleef Ajax de kansen aaneen rijgen. Traoré zag eerst Šetkus redding brengen op zijn poging en schoot de snel genomen hoekschop daarna over. Nadat Ajax de bal weer snel had veroverd schoot Klaassen net naast. Na een uur spelen bracht Peter Bosz de eerste wissel binnen de lijnen. Doelpuntenmaker Bertrand Traoré ging naar de kant en Anwar El Ghazi kwam binnen de lijnen.

Amin Younes kreeg een kwartier voor tijd de volgende aardige mogelijkheid, na een combinatie met Klaassen ging het lobje van de linksbuiten over het ADO-doel. Over ging ook de poging die de thuisploeg snel daarna kreeg via Marengo. Anwar El Ghazi had een kleine tien minuten voor tijd nog een prachtige slalom in huis. De rechtsbuiten passeerde alles en iedereen maar schoof de bal vervolgens langs de verkeerde kant van de paal. Nadat Dijks en Gudelj waren ingevallen voor Sinkgraven en Younes trof Kasper Dolberg in de slotfase nog de vuisten van Šetkus en ook een scrimmage voor het ADO doel leverde geen doelpunt meer op. Na drie minuten blessuretijd vond Blom het voldoende en floot af bij een 0-2 eindstand.