Ajax heeft vandaag een ruime overwinning geboekt op Feyenoord: 1-4. Alle vijf de doelpunten vielen in de tweede helft. De doelpuntenmakers waren Huntelaar, Dolberg (2x) en Siem de Jong. David Neres gaf bij de eerste drie doelpunten een assist. Door de overwinning staat de ploeg van Marcel Keizer nu drie punten voor op Feyenoord en nog steeds vijf punten achter op PSV.

Ajax begon scherp aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut kreeg Amin Younes zijn eerste kans, maar Jones kon het slappe schot van de Duitser makkelijk oppakken. De Amsterdammers bleven Feyenoord vastzetten en dit resulteerde in veel balverlies bij de thuisploeg. Ajax vergat echter de kansen die ze kregen af te maken. Huntelaar zag zijn schot worden geblokt en de voorzetten van Van de Beek en Neres kwamen niet aan.

De Rotterdammers probeerden het overwicht dat Ajax bleef houden om te keren door fel te zijn. Het zorgde voor vele overtredingen in de wedstrijd, waar de arbitrage niet altijd scherp op was. Zo werd voor een zware overtreding op Huntelaar niet gefloten, maar Makkelie deelde ook meerdere gele kaarten uit. Het hadden er echter meer kunnen zijn, want de overtredingen bleven zich opstapelen. De eerste serieuze aanval van Feyenoord kwam pas na 30 minuten. Een voorzet op Jorgensen kwam net niet bij de spits aan. Na een snelle tegenaanval zag Younes zijn schot recht op de keeper gaan. Na 40 minuten kwam de eerste kans voor Feyenoord: Onana bracht redding. Vlak voor rust gaf Ziyech nog een prachtige steekbal op Neres, maar ook zijn voorzet kwam niet aan. Het bleef bij rust 0-0.

In de tweede helft barste de wedstrijd pas echt los. Het eerste doelpunt kwam al snel in de tweede helft. Na goed drukzetten van Ajax kwam de bal terecht bij Neres. Hij gaf een prachtige steekbal op Huntelaar en de spits maakte daarna koeltjes af in de bovenhoek. Ajax bleef echter fouten maken in de verdediging. Na goed doorkomen van Haps, ging de linksback in het strafschopgebied slim over het been van De Ligt. De penalty van Jorgensen werd vervolgens gered door Onana. Drie minuten erna kwam toch de gelijkmaker. Onana gaf een verkeerde bal op De Ligt, waardoor de verdediger weggleed. Jorgensen gaf de bal vervolgens aan Toornstra, die de bal hoog in de bovenhoek knalde.

Hoewel de wedstrijd voetballend matig bleef, was aan energie geen gebrek. Ajax-trainer Marcel Keizer besloot na ruim een uur in te grijpen. Hij haalde Huntelaar eruit, die al een gele kaart had, en bracht Dolberg in de ploeg. De spits had dit seizoen nog geen enkel doelpunt in de eredivisie gemaakt, maar daar zou snel verandering in komen. Ziyech gaf een prachtige steekbal op Neres. De Braziliaan speelde de bal goed terug en bracht Dolberg in stelling. De Deen maakte koeltjes af. Feyenoord was na de 1-2 de weg kwijt en Ajax domineerde. Keizer bracht Siem de Jong in de ploeg, die vlak voor tijd de 1-3 binnenschoot. Opnieuw was het Neres die de bal voorgaf. Dit was echter niet het laatste doelpunt. Viergever speelde in de laatste minuten een lange bal op Dolberg, die de bal prachtig aannam en afmaakte. Het doelpunt bracht de eindstand op 1-4.