Ajax heeft zaterdagavond hard uitgehaald tegen NAC Breda. In Brabant werd het 8-0 voor de Amsterdammers. Dit betekende de grootste uitzege ooit in de Eredivisie voor Ajax!

Ajax begon niet eens heel goed aan de wedstrijd, maar NAC verdedigde een aantal keer heel erg slecht waardoor het de ploeg van Marcel Keizer niet erg moeilijk werd gemaakt. Binnen het halfuur stond Ajax door goals van Matthijs de Ligt, Donny van de Beek (2) en David Neres al met 0-4 voor. Na ruim een halfuur spelen scoorde ook De Ligt zijn tweede doelpunt van de avond: 0-5!

In de tweede helft groef NAC zich, logischerwijs, ver terug. In de 66e minuut schoot Lasse Schöne vanaf elf meter Ajax naar een 0-6-voorsprong. Klaas Jan Huntelaar kopte Ajax niet veel later op 0-7. De spits viel in en speelde zo zijn 150e wedstrijd voor Ajax. Het slotakkoord was voor Donny van de Beek die van buiten de zestien goed raak schoot. De middenvelder complementeerde zijn hattrick!