Ajax heeft ook de tweede oefenwedstrijd in Oostenrijk winnend afgesloten. Na de 2-1-zege tegen Basaksehir werd ook Watford met 2-1 verslagen. Donny van de Beek en Jurriën Timber waren trefzeker.

Ajax speelde zeker geen onaardige oefenwedstrijd. De Amsterdammers waren met name in het eerste uur – toen min of meer de beoogde basis speelde – de bovenliggende partij. Watford kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit met een counter. Onder andere Perr Schuurs en Sergino Dest vielen positief op. De jonge centrale verdediger onderschepte veel en bleef vaak rustig aan de bal. De 18-jarige Dest liet verdedigend en aanvallend weer een uitstekende indruk achter.

In de eerste helft was Quincy Promes dicht bij de openingstreffer. Na een mooie pass van Tadic stond hij één-op-één, maar kon de bal niet langs de Watford-doelman krijgen. Via een penalty kwamen de Engelsen vlak voor rust op voorsprong.

Na rust kwam Ajax op gelijke hoogte via Donny van de Beek. De goal kwam via een mooie aanval tot stand. Ekkelenkamp gooide snel in naar Tadic, die de bal terug trok naar de rand van de zestien. Kasper Dolberg deed onderweg een subtiel overstapje, waarna Van de Beek kon binnenschieten. Ekkelenkamp had even later de Amsterdammers op voorsprong kunnen schieten, maar de middenvelder wist een enorme kans oog in oog met de doelman niet te benutten. Kotarski voorkwam met een goede save nog een tweede goal van Watford. Vlak voor tijd kopte Jurriën Timber met een echte spitsengoal Ajax naar de winst. Op aangeven van Eiting stuurde hij de bal met zijn hoofd in de hoek. En zo won Ajax ook de tweede oefenwedstrijd in Oostenrijk en sluit het de intensieve trainingsweek goed af.

Ten Hag: “Onze jeugdopleiding is wereldwijd een A-merk”