Ajax heeft zich goed hersteld van de pijnlijke nederlaag in en tegen FC Barcelona. In de ArenA won Ajax Dragisa Gudelj Amsterdam ArenA Ajax Fan Carel Eiting Denswil Ødegaardmet 3-1 van Go Ahead Eagles. De Amsterdammers openden erg sterk en combineerden er lekker op los. Binnen vijf minuten ontstond de eerste grote kans al. Klaassen maaide echter vol over de bal heen.

Slechts enkele minuten later was het dan wel raak. Milik, die als spits mocht begonnen, zag zijn schot op de paal belanden, maar El Ghazi schoot uit de rebound wel raak. De ploeg uit Deventer had niets in te brengen. De Poolse spits was nadrukkelijk op zoek naar doelpunten en was veel betrokken bij aanvallen. Een lekker schot van hem werd nog net gepakt door keeper Cummins.

Uit het niets schoot Go Ahead op de lat. Niet veel later stond het dan toch 1-1, na balverlies van Riedewald. Duits bediende Lewis, die één op één kwam met Cillessen en simpel afrondde. Ajax leek het initiatief een beetje kwijt te zijn, maar tien minuten voor rust kregen de Ajacieden het weer wat terug. Het leidde nog tot enkele prima kansen, onder meer voor El Ghazi die voor eigen geluk ging terwijl Milik er beter voor had gestaan.

In de tweede helft begon Ajax slordig. Andersen en Denswil leidden een hachelijk moment in. Ook Boilesen viel negatief op door veel balverlies. Toch bleven de Amsterdammers druk zetten en het duurde dan ook niet lang voordat de defensie van Go Ahead Eagles brak. Milik kwam uitstekend voor zijn man na een voorzet van Van Rhijn en tekende als een echte spits aan voor de 2-1.

Aan het wedstrijdbeeld veranderde er weinig. De club uit Deventer wachtte geduldig op momentjes om uit te breken, maar die kwamen nauwelijks. Een kwartier voor tijd besliste Schöne de wedstrijd. De Deen profiteerde van geklungel achterin bij Go Ahead en zette de eindstand op het scorebord.

In de slotfase vond het elftal van Frank de Boer het allemaal wel prima. Met Duarte, Sigthórsson en Zimling als verse krachten bleef er gezocht worden naar doelpunten, maar die vielen niet: 3-1. Ajax nieuws Ajax1.nl