Afgelopen weekend heeft de Ajax C1 de Triple gewonnen. Nadat in augustus vorig jaar de Super Cup werd gewonnen en begin mei van dit jaar het kampioenschap was binnen gehaald, was het nu tijd voor de bekroning op het geweldige seizoen: de KNVB-Beker.

In het Koning Willem II Stadion trad de Ajax C1 aan tegen de leeftijdsgenoten van Willem II. De Ajax C1 wonnen de bekerfinale met 2-1 door doelpunten van Redan en Margaret. Hierdoor pakten de Ajacieden de derde prijs van het seizoen.

Na afloop van de gewonnen bekerfinale in Tilburg reageerde de trainer van de Ajax C1, Brian Tevreden, erg opgelucht voor de camera van Ajax TV. “Het kwam uit de jongens hun tenen. De laatste paar minuten was het nog even billenknijpen, maar het is een heerlijk gevoel. Het is een leerzaam seizoen geweest voor de jongens. Er zijn al een aantal jongens die in de B1 en de B2 hebben gespeeld. Er zijn een aantal jongens die vanuit de C2 in de Ajax C1 hebben gespeeld. Dat is voor de jongens een goede ontwikkeling geweest. En dat is gepaard gegaan met resultaat en met drie bekers. Dus een super seizoen!”

Naast de trainer kwamen ook nog Sven Botman en Juan Familia Castillo aan het woord. De captain van de Ajax C1, Sven Botman, reageerde enthousiast op de bekerwinst. “Ja fantastisch! We hebben de triple gewonnen, dus dat voelt goed.” “Het was een lastige wedstrijd. Maar we hebben het goed gedaan. We voelden allemaal een beetje spanning, omdat we de triple konden winnen. Maar uiteindelijk zijn we hier goed mee omgegaan en hebben we de triple gewonnen.”, voegt Juan Familia Castillo toe aan de woorden van zijn aanvoerder.

Opstelling van Ajax C1
Meuwese; Rier, Ekkelenkamp, Botman ©, Bakker; Margaret, De la Vega, Familia Castillo; Maddy, Redan, Baars (Vasco).

Ajax F2
Naast het knappe resultaat van de C1 van Ajax was er afgelopen weekend nog een jeugdteam waarin een feestje kon worden gevierd. Dit was namelijk de Ajax F2. Het jongste Ajax-jeugdteam won de kampioenswedstrijd tegen Buitenveldert met maar liefst 9-0. De doelpunten én het kampioenschap werden uitgebreid gevierd.

De trainer van de F2, Dennis Reus, reageerde erg enthousiast op het behaalde resultaat. “Afgelopen woensdag hadden ze het er al over en gister tijdens een toernooi ging het eigenlijk alleen maar over de kampioenswedstrijd. Je merkt het aan alles. De gespannen koppies toen ze vanochtend binnen kwamen. Allemaal niet zo goed geslapen vannacht natuurlijk.” “Het begin van het seizoen waren we nog wat hoger ingedeeld. Dit was heel lastig, ook omdat de jongens toen nog wel heel klein waren. We speelden toen met onze jongens van een jaar of 6, 7 jaar tegen jongens die ruim 1,5 tot 2 jaar ouder waren. De jongens waren toen ook vooral nog aan het dribbelen en aan het kijken naar de bal. Dat probeerden we langzaam te ontwikkelen naar dribbelen en over de bal kijken. En dat zie je al meer groeien.”, vervolgt Reus zijn verhaal.

In de kampioenswedstrijd moest er nog twee keer worden gescoord om het magische aantal van 100 doelpunten te bereiken. “Dit hebben we de jongens maar niet verteld. Want als we tegen de jongens zeggen dat we nog twee keer moeten scoren voor de 100 doelpunten, dan wil iedereen scoren. En dat willen ze nú al. Het doel is om gewoon te genieten en het kampioenschap binnen halen.”, reageerde Reus voorafgaand aan de wedstrijd.

“Ik denk dat alle mensen langs de kant genieten van hoe de jongens zoveel spelvreugde kunnen laten zien in het veld. Na de wedstrijd waren ze ook zo ongelofelijk blij. Maar dat zijn ze eigenlijk altijd wel. Het is gewoon een prachtige leeftijd dit!”, reageerde Reus vol trots na afloop van de wedstrijd.

De vreugde die de spelers laten zien tijdens en na de wedstrijd is niet te beschrijven. Daarom raden we u aan om de door Ajax TV gemaakte ‘Must-Watch-Reportage’-video van de F2 te bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=oL9XAKroxn8

https://www.youtube.com/watch?v=CQAfh2PKk1k
Ajax nieuws Ajax1.nl