Ajax C1 (O15) heeft zaterdag de Super Cup gewonnen. In Rotterdam boekte de ploeg van trainer Peter van der Veen een 6-4-zege op Feyenoord. Sontje Hansen (2x), aanvoerder Kenneth Taylor (2x), Naci Unuvar en Nouri Emre maakten de doelpunten voor Ajax.

Van der Veen was na afloop erg blij met de ‘dik verdiende’ overwinning. “Wij waren over de hele wedstrijd dominant en de betere ploeg. We kwamen dan ook op een 1-4-voorsprong. Echt spannend werd het nooit. Ondanks dat zij terugkwamen tot 4-5. Daarvoor waren we beter. We hebben heel veel gecreëerd, hadden er nog wel vier bij kunnen maken en zijn tevreden over het spel”, vertelt de oefenmeester op de website van Ajax.

In Ajax O15 spelen veel jongens die de afgelopen jaren ook al met elkaar speelden. “Ze kennen elkaar door en door”, vervolgt Van der Veen. “Dat merk je in het veld ook. Het ziet er verzorgd uit en ze gunnen elkaar ook wat. Als iemand alleen op de keeper afloopt en iemand is meegelopen dan wordt er afgespeeld. Ze kunnen het goed met elkaar vinden. Vorig jaar bij de C2 werden ze kampioen.”

“Onze doelstellingen zijn dat we om alle prijzen meestrijden, competitie, beker en Super Cup. Die laatste hebben we al gehaald. Het ziet er goed uit!”, besluit hij.