Op de officiële website laat Ajax weten dat de clubleiding solidair is met de supporters. Zo zal de clubleiding van Ajax de wedstrijd FC Utrecht-Ajax van zondag 13 december niet gaan bezoeken. Ook zullen andere afgevaardigden van de club, zoals familieleden, de kidsclub en geblesseerde spelers, niet naar Utrecht afreizen. De clubleiding doet dit omdat er geen Ajax-supporters welkom zijn bij die wedstrijd. Ook hoopt de club hiermee een signaal af te geven naar FC Utrecht, de gemeente Utrecht en de KNVB.

Onlangs liet Ajax al weten zwaar teleurgesteld te zijn in het besluit van de gemeente Utrecht om geen Ajax-supporters toe te laten, aangezien de opgelegde afwezigheid van de fans een gevolg is van een straf die niet Ajax, maar FC Utrecht kreeg. Deze straf werd FC Utrecht opgelegd vanwege het uiten van antisemitische spreekkoren bij de laatste FC Utrecht-Ajax, door supporters van FC Utrecht.

Verder laat Ajax het volgende op de site weten: “Ajax heeft er veel aan gedaan om te voorkomen dat deze maatregel genomen zou worden. Ook daarover is reeds bericht in een artikel op Ajax.nl. Ajax heeft nooit begrepen waarom de aan FC Utrecht opgelegde sanctie gekoppeld moest worden aan de eerstvolgende onderlinge ontmoeting tussen Ajax en FC Utrecht, in plaats van het eerstvolgende duel dat FC Utrecht thuis moest spelen. Edwin van der Sar heeft op 24 november namens de directie van Ajax een brief naar de burgemeester van Utrecht gestuurd, met de vraag om in gesprek te gaan over de ontstane situatie. Dit gesprek heeft vanochtend plaatsgevonden. Bij monde van Edwin van der Sar en Jeroen Slop is geprobeerd de burgemeester, maar ook de andere aanwezigen (van de politie en de gemeente Utrecht) te overtuigen van het feit dat het met gezamenlijke inspanningen wel degelijk mogelijk is om de wedstrijd te laten plaatsvinden, met supporters van beide clubs in het stadion. Helaas stonden ze niet open voor de verschillende voorstellen die Ajax heeft gedaan en bleef de burgemeester bij zijn standpunt. Hierop besloot de directie Ajax solidair te zijn met de eigen fans en de wedstrijd FC Utrecht-Ajax dus ook niet te bezoeken. De directie van Ajax heeft veel begrip voor de teleurstelling bij de supporters maar vraagt of zij zich bij het eventueel uiten van hun onvrede, fatsoenlijk willen gedragen.”

Update 12 december

Eerder maakte de clubleiding van Ajax al bekend solidair te zijn met de supporters en Utrecht-uit te boycotten. Vandaag spreekt Van der Sar zich in de Telegraaf uit over het verbod op uitsupporters. “Als ik zie hoeveel fans Ajax tegen Molde steunden, is het triest dat de rechter ons geen gelijk heeft gegeven bij het kort geding om supporters mee te mogen nemen naar FC Utrecht. Samen met de fans hebben we er alles aan gedaan om de gemeente Utrecht en de burgemeester op andere gedachten te brengen. Laat het een extra stimulans voor onze spelers zijn, deze vorm van competitievervalsing”, zo schrijft hij.