Ajax wordt de afgelopen tijd in verband gebracht met Antony, als mogelijke opvolger van David Neres. Laatstgenoemde verlengde woensdag echter zijn contract in de Johan Cruiff Arena. Toch is de Amsterdamse interesse in de 19-jarige aanvaller van Sao Paulo onverminderd gebleven, zo verzekerd de Braziliaanse journalist Paulo Freitas tegen Ajax Showtime.

Volgens Freitas is er reeds een eerste gesprek gevoerd met de buitenspeler, die zelf wel open staat voor een overstap naar Ajax. Daarbij moeten de Amsterdammers wel diep in de buidel tasten. Sao Paulo beschouwt Antony als een groot talent en de speler ligt bovendien nog vast tot de zomer van 2024. Hij moet dan ook zo’n 30 miljoen euro kosten.

Momenteel lijkt Ajax voldoende opties op de flanken te hebben, maar bij de contractverlenging van Neres zou zijn afgesproken dat er volgend jaar zal worden meegewerkt aan een transfer. Mogelijk wil Ajax zijn opvolger nu alvast contracteren en hem een aanpassingsjaar geven, zodat hij volgend seizoen de plek van zijn landgenoot kan innemen.