Ajax heeft verregaande belangstelling in het 15-jarige supertalent van Olympique Lyon Mathis Rayan Cherki. Volgens L’Équipe zou Cherki al een aanbieding op zak hebben van de Amsterdammers. De jongeling speelt al sinds 2010 in de jeugdopleiding van Lyon.

De concurrentie is echter hevig. Behalve van Ajax zou de Franse jeugdinternational, die dit seizoen die duels in de Youth League gespeeld heeft, ook aanbiedingen hebben gehad van Juventus, FC Barcelona en Bayern München. Cherki is een aanvallende middenvelder en wist ook al te scoren in de Youth League. Hij heeft op dit moment het record van jongste doelpuntenmaker in de Youth League op zijn naam staan, waarmee hij Ajacied Naci Ünüvar nipt aftroefde. Ünüvar en Cherki scoorden op dezelfde dag, maar Cherki is ongeveer 2 maanden jonger.

Het Franse talent staat bekend als een zeer technische speler, die ook een flinke trukendoos in huis heeft en goed is in de kleine ruimtes. Dit seizoen maakt hij zijn minuten bij Lyon in het beloftenelftal, waar ze dus ook duidelijk zien dat hij een groot talent is. In augustus wordt Cherki 16 en zal hij een contract mogen tekenen.

Cherki is officieel rechtsbenig, maar ook met links kan hij scoren, zo liet hij zien in de Youth League bij de 1-3:

 

Spelersprofiel: Christian Kjelder Rasmussen