Ajax heeft woensdagmiddag Damil Dankerlui gecontracteerd. De 18-jarige back heeft een contract getekend dat ingaat per 1 juli 2015 en loopt tot en met 30 juni 2018.

Dankerlui speelt sinds 2011 in de jeugdopleiding van Ajax. In oktober 2013 maakte de vleugelverdediger al zijn debuut in het betaald voetbal in de Jupiler League-wedstrijd VVV Venlo – Jong Ajax (5-1). Op dit moment staat zijn teller op 6 officiële wedstrijden voor Jong Ajax.

De A-junior, die afgelopen zaterdag kampioen van Nederland werd met Ajax A1, is erg trost op zijn eerste officiële contract. “Ik ben heel trots op mezelf.”, reageert de A-junior op de officiële website van Ajax, “Hierbij wil ik iedereen bedanken die me heeft gesteund. Ik heb er zelf ook hard voor gewerkt en heb veel in mezelf geïnvesteerd. Heel mooi dat ik bij zo’n mooie club mag tekenen. Ik ben ook blij met mijn ontwikkeling dit jaar. Nu wil ik goed blijven trainen, wedstrijden spelen en dan richting het eerste.”

Na de winterstop trainde en speelde de 18-jarige Dankerlui al veel bij Jong Ajax. Zijn ontwikkeling en kwaliteiten vielen dus ook op bij de technische staf. “Hij heeft een hele goede groei doorgemaakt.”, vertelt Marc Overmars tegenover Ajax TV, “Hij is een moderne verdediger met veel snelheid. Hij kan als verdediger situaties goed inschatten doordat hij in het verleden aanvaller is geweest. Hij heeft net zoals andere talenten nog wel een lange weg te gaan. Maar hij heeft zeker de kwaliteiten om door te groeien naar het eerste elftal. Dat is de uitdaging voor hem. Hij staat er goed op bij de trainers en ik ben benieuwd wat hij volgend jaar zal laten zien.”
Ajax nieuws Ajax1.nl
Het is de bedoeling dat begin volgend seizoen Dankerlui definitief aansluit bij Jong Ajax.