Ajax heeft de 16-jarige Sheraldo Becker gecontracteerd, zo meldt Ajax op de officiĆ«le website. De aanvaller heeft een contract getekend die loopt tot en met 30 juni 2014. Deze verbintenis is een bijzondere, zo vertelt de jeugdspeler zelf. ”Het betekent dat de club heel veel vertrouwen in mij heeft. Ik wil mijn best blijven doen en hopelijk wordt mijn contract over een paar jaar opengebroken”, aldus Becker.

De aanvaller ziet echter wel een hoop verbeterpunten. ”Het komend seizoen ga ik mij eerst focussen op een aantal dingen die beter moeten”, vertelt hij. ”Ik wil graag werken aan mijn kopvermogen en mijn linkerbeen. Mijn kwaliteiten? Ik ben een-op-een goed, ik ben snel en ik heb ook een goed scorend vermogen”. Sheraldo Becker zou zomaar eens de eerste ‘echte’ aanvaller kunnen worden die doorbreekt na Patrick Kluivert.

Becker, die nu nog in de B2 speelt, zal komend seizoen spelen voor de B1 onder leiding van Edmond Claus. Zaakwaarnemer Daan Kramp van Forza Fides is zeer tevreden met het contract van zijn pupil. “Bij Ajax heeft Sheraldo de mogelijkheid om door te groeien naar het eerste elftal. Hoe snel dat zal gaan ligt natuurlijk ook aan hem zelf. De kwaliteiten daarvoor heeft hij zeker en dit contract is een mooie eerste stap”, aldus zaakwaarnemer Daan Kramp in gesprek met VoetbalPrimeur.