Ajax heeft zaterdagavond in Venlo een moeizame zege geboekt. In Venlo werd het, met grote dank aan de VAR, 0-1.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Neres een flinke kans. De Braziliaan werd door Tadic met een slim steekpassje vrij gezet, maar schoot van dicht bij naast. Ook VVV Venlo kreeg een aantal prima kansen, door slecht verdedigend werk van Ajax. De Amsterdammers wisten de bal wel uit het doel te houden, maar kregen na ruim 20 minuten toch een flinke tegenvaller te verwerken. David Neres greep naar de hamstring en moest vervangen worden door Zakaria Labyad.

VAR 1

Na veertig minuten spelen kwam VVV Venlo op voorsprong, althans: dat dacht het. Een verre ingooi werd door Blind niet goed weggewerkt, waarna Samuelsen met een droge knal raak schoot. De VAR kwam er echter bij en de goal werd teruggedraaid, omdat de doelpuntenmaker Tagliafico aan het shirt had getrokken. Ajax kwam dus goed weg.

Blessure Onana

In de tweede helft leek het er even op dat ook Andre Onana geblesseerd het veld moest verlaten, maar na een korte blessurebehandeling kon de doelman gelukkig verder. Verder ging Ajax door waar het in de eerste helft gebleven was: het creëerde wat kansjes, maar overtuigend was het allemaal niet en ook de thuisploeg kreeg ook wat mogelijkheden. Ajax kwam niet veel verder dan wat afstandspogingen van Ziyech.