Ajax heeft de eredivisie hervat met een 1-3 overwinning op bezoek bij PEC Zwolle. Na een zeer matige eerste helft was een sterk begin van de tweede helft voldoende voor de zege. Hakim Ziyech bewees het ongelijk van Herve Renard, bondscoach van Marokko, door met twee treffers een bepalende rol te spelen. Lasse Schöne nam de andere treffer voor zijn rekening en Brock-Madsen deed namens PEC wat terug.

Ondanks de aanstaande overgang van Anwar el Ghazi koos Peter Bosz ervoor om de rechtsbuiten gewoon op te stellen in Zwolle. Ook de andere tien posities waren gelijk aan de formatie in het oefenduel met RB Leipzig. Ajax was echter in de openingsfase geen schim van de ploeg die Leipzig met ruime cijfers aan de kant schoof. Na zes minuten werd PEC voor het eerst gevaarlijk, een bal voorlangs van Ted van de Pavert werd door Joël Veltman tot hoekschop verwerkt. Pas na een kleine twintig minuten werd Ajax voor het eerst gevaarlijk. Hakim Ziyech schoot vanuit de tweede lijn over. Aan de andere kant was het een minuut later een stuk gevaarlijker, het schot van Django Warmerdam werd slecht gepareerd door André Onana waarna een scrimmage tot hoekschop werd gewerkt.

Na een half uur kreeg Ajax de eerste echte mogelijkheid. Een goede onderschepping van Daley Sinkgraven en dito pass van Ziyech brachten El Ghazi in stelling. De rechtsbuiten vuurde hard op de vuisten van doelman van der Hart. Noodgedwongen moest Ajax voor de rust de eerste wissel al toepassen. Amin Younes moest geblesseerd (bovenbeen) naar de kant en werd vervangen door debutant Justin Kluivert. In de slotfase van de eerste helft verscheen El Ghazi nog in buitenspel positie voor van der Hart en schoot hij even later nog naast. Maar dat was het dan ook wel voor de eerste helft.

Ajax begon een stuk beter aan de tweede helft. Direct na de rust kreeg El Ghazi een volgende mogelijkheid. De rechtsbuiten kwam inglijden na een goede actie en voorzet van Kluivert maar werd nog net geblokt. Een minuut later kon Ziyech zijn voet net niet tegen een voorzet van El Ghazi zetten. Acht minuten na rust kwam Ajax wel op voorsprong. Na een mooie steekpass van Kluivert werd El Ghazi in het strafschopgebied licht vastgepakt door Phillipe Sandler. Lasse Schöne bleef koel vanaf de stip en bracht Ajax op 0-1. Direct na de eerste treffer noteerde Ajax ook een tweede doelpunt. Ziyech werd in de diepte weggestuurd door Veltman, draaide handig weg bij Sandler en schoof de bal in de verre hoek, 0-2.

Ajax bleef de aanval zoeken en zag een voorzet van Sinkgraven nog net weggehaald worden voordat El Ghazi gevaarlijk kon worden. In de minuten die volgden gingen pogingen van El Ghazi en Kluivert naast. Ajax verslapte na deze fase weer en zag Zwolle twintig minuten voor tijd terug in de wedstrijd komen. Na een slordige pass van Viergever werd Menig bediend, die de bal panklaar op het hoofd van Brock-Madsen gaf. De spits faalde niet en bracht de spanning terug in de wedstrijd. 1-2. El Ghazi probeerde het daarna met een poging van afstand in de handen van van der Hart en aan de andere kant probeerde Brock-Madsen het achter het standbeen langs eveneens in de handen van de doelman, ditmaal van Onana.

Waar PEC leek aan te dringen voor de gelijkmaker bracht Ziyech de marge weer naar twee. De middenvelder pikte de bal op eigen helft op, kreeg vanaf de zijkant een vrije doortocht richting van der Hart en schoot via de doelman binnen. 1-3. Zwolle probeerde het via Mustafa Saymak van afstand (over) en Ajax kreeg via wederom El Ghazi een mogelijkheid. De hoek bleek alleen te moeilijk voor de aanvaller. Direct daarna bracht Bosz de tweede wissel binnen de lijnen. Lasse Schöne ging naar de kant en werd vervangen door Donny van de Beek. Zwolle gaf niet op en een schot van Stef Nijland werd moeizaam verwerkt door André Onana. Een minuut later was Nijland opnieuw gevaarlijk, ditmaal ging zijn schot net naast. In de slotfase ging het spel nog een aantal keer op en neer, maar doelpunten leverde het niet meer op waardoor de eindstand op 1-3 bleef staan.