De kans dat Nicolas Tagliafico na dit seizoen vertrekt bij Ajax lijkt met de dag groter te worden. Volgens zijn zaakwaarnemer Ricardo Schlieper zou de Argentijn een ‘enorme contractverbetering’ van Ajax hebben afgeslagen.

Op de site van de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio vertelt Schlieper: “Tagliafico heeft het gevoel dat dit het juiste moment is om nieuwe ervaringen in een andere competitie op te doen. Hij wil zich verder ontwikkelen als voetballer en heeft een enorme contractverbetering al geweigerd. Er hebben al verschillende clubs geïnformeerd naar Tagliafico, maar het is nog te vroeg om te zeggen waar hij naartoe zal gaan.”

De Amsterdamse club is echter allerminst van plan om zomaar aan een vertrek van de 26-jarige linksback mee te werken. “Ajax vraagt veel geld, wat zeker een belangrijk afschrikmiddel kan zijn”, aldus Schleper, die eerder al aangaf dat zijn cliënt wel eens aan zijn laatste maanden in de Johan Cruijff Arena bezig kon zijn.

Ook Tagliafico zelf zei al eens aan een transfer toe te zijn. “Ik denk dat aankomende zomer weleens een natuurlijk moment zou kunnen zijn om die volgende stap te zetten. Maar ik probeer op dit moment niet te veel bezig te zijn met die volgende stap, omdat we veel belangrijke wedstrijden spelen en gefocust moeten zijn”, aldus de verdediger. “Als kind is het je doel om naar Europa te komen en om in een topcompetitie als de Premier League te spelen.”