Ajax-directeuren Marc Overmars, Edwin van der Sar en Jeroen Slop zijn maandenlang bedreigt door een doorgedraaide zaakwaarnemer, zo bevestigt Ajax maandag.

Aanleiding van de bedreigingen zou het wegsturen van Jong Ajax-speler Mees de Wit zijn, die inmiddels bij Sporting Clube de Portugal speelt. De 30-jarige Stefano van D. Wordt nu door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van het stalken via brief, per mail en per app.

Zo schreef hij onder meer:  ‘Mark my words, na 12 maanden vernederen ga ik jou live live live laten zien wie jullie denken kapot te maken’.

Ook zocht hij de directieleden in hun woonplaats op en stopte zijn visitekaartje onder de ruitenwisser van hun auto waarop hij schreef: ‘Jammer dat het zo moet gaan. Zoals ze mij in de jeugdgevangenis hebben geleerd: wie niet horen wilt, die moet maar voelen!

En ook:  ‘Ik kom je vroeg of laat tegen op straat, de supermarkt of de hockeyclub. Hoe jij en M. mijn stiefzoon kapot hebben gemaakt ga ik het zelfde doen bij jullie kinderen.’

“Het klopt dat er aangifte is gedaan wegens stalking en bedreiging van de directie”, verklaart een woordvoerder. Verder wil Ajax nog niet op de zaak ingaan.