Bas Dost beleefde maandag waarschijnlijk de meest afschuwelijke dag uit zijn nog prille loopbaan. Nadat de aanvaller de arbitragezaak tegen SC Heerenveen had verloren, liepen de onderhandelingen tussen Ajax en de Friezen maandagavond vast. Ajax was bereid ver te gaan, maar tot grote woede en teleurstelling van Dost hield Heerenveen voet bij stuk. De keuring die de aanvaller al onderging, was voor niks.

“De speler is helaas de dupe geworden van een onduidelijk spel”, vertelt Miel Brinkhuis (foto), woordvoerder van Ajax, aan de NOS. “Ajax heeft om half negen telefonisch aan Heerenveen meegedeeld wat het maximum is. Het verschil bleek toen een paar miljoen en bleek onoverbrugbaar.” Daardoor heeft Ajax-coach Frank de Boer zijn gewenste aanvallende versterking niet binnen.

Zaakwaarnemer Rob Jansen zag na de arbitragezaak al weinig perspectief. Volgens de belangenbehartiger was dat al een zware klap voor Dost. “Bas maakt een volslagen geknakte indruk”, omschreef Jansen de gemoedstoestand van de jeugdinternational. “Het is een vervelende leerschool. Hij zal zich woensdag gewoon weer op de training van Heerenveen moeten melden.”

Tekst: Voetbalzone