Oud-Ajacieden Vurnon Anita (30) en Lesly de Sa (26) houden momenteel hun conditie op peil bij Jong Ajax. Beide spelers zijn transfervrij en hopen op korte termijn weer bij een club aan de slag te kunnen.

Anita’s contract liep nog één jaar door bij Leeds United, maar desondanks mocht hij afgelopen zomer transfervrij vertrekken. Sindsdien zit hij nog zonder club en traint hij voorlopig mee met de selectie van Mitchell van der Gaag. “Ik heb hier m’n hele jeugd rondgelopen. Om terug te komen op dertigjarige leeftijd is mooi”, reageert Anita tegenover Ajax TV. “Mijn hele periode hier was een droom die werkelijkheid werd. Ik heb vanaf m’n negende tot 23e gespeeld. Ik debuteerde op zestienjarige leeftijd. Mijn eerste contract tekende ik ook op die leeftijd, op m’n verjaardag. De meeste dingen hier zijn nog hetzelfde, dus het voelt als vanouds.”

Anita weet nog niet waar zijn toekomst ligt. “Ik laat het op m’n pad komen. Ik ga kijken wat het beste voor me is. Is dat in Nederland of het buitenland? Dat laat ik nog in het midden. Het belangrijkste is dat ik fit en aan het voetballen ben.”

Ook De Sa, die vertrok bij Slovan Bratislava, hoopt op korte termijn weer aan de slag te kunnen. “Ik denk dat ik voor veel teams een versterking kan zijn, dus laat ze maar komen.”