Ajax heeft zondagmiddag eenvoudig gewonnen van ADO Den Haag. In de Johan Cruijff ArenA werd het 5-1! De Amsterdammers verzuimden eigenlijk om de score nog verder op te laten lopen.

Ajax trad aan met Zakaria Labyad en Klaas Jan Huntelaar in de basis. Labyad verving last-minute Lasse Schöne, die toch niet wedstrijdfit bleek te zijn. Huntelaar begon in de spits in plaats van Kasper Dolberg. Daley Sinkgraven zat voor het eerst sinds lange tijd weer in de wedstrijdselectie.

Ajax had het in de eerste minuten van de wedstrijd vooral lastig met zichzelf. De Amsterdammers waren wat onnauwkeurig. Na een schitterende pass van Daley Blind had Huntelaar Ajax al snel op 1-0 kunnen zetten, maar de spits probeerde de bal over de doelman heen te wippen waardoor de bal naast het doel eindigde. Niet veel later zette David Neres wel op voorsprong. De Braziliaan kopte eerst de bal nog bijna in de kruising, maar die poging werd ternauwernood gekeerd. Zijn tweede inzet een paar minuten later was wel raak: 1-0. Ajax drong steeds meer aan en omsingelde het zestienmetergebied van ADO Den Haag. Het resulteerde in de 2-0 van Nicolas Tagliafico, die op aangeven van Zakaria Labyad raak kopte: 2-0! ADO kreeg vlak voor rust een twijfelachtige vrije trap na een botsing met Tagliafico. Het buitenkansje werd optimaal benut door Meijers. De middenvelder schoot de vrije trap knap in de bovenhoek: 2-1. Ajax drong weer wat aan hierna en dat resulteerde in de 3-1. Matthijs de Ligt schoot van afstand goed raak!

Direct na rust wist Donny van de Beek de marge al naar 4-1 te tillen. Zijn schot eindigde via de binnenkant van de paal in het doel. Ajax creëerde kans na kans en had bijvoorbeeld via Frenkie de Jong (bekeken schot net naast) en Klaas Jan Huntelaar (hele grote kans) de score al naar 5-1 kunnen tillen. Ajax deed het een periode wat rustiger aan, maar was nog wel altijd dreigend. Zo’n 20 minuten voor tijd probeerde Ajax het gaspedaal weer wat in te drukken en kreeg het wat grotere kansen. Een mooi moment was er een kwartier voor tijd toen Daley Sinkgraven zijn rentree maakte na ruim een jaar eruit te hebben gelegen met knieklachten. Ajax bleef zoeken naar een volgend doelpunt. Na een schitterende pass van Tadic volleerde Neres de bal hard over het doel van Zwinkels heen. Een paar minuten voor tijd zette Dolberg Ajax met een heel subtiel stiftje op 5-1. Ook in de laatste minuten kreeg Ajax nog kansen. ADO kreeg er ook nog één. In een sprint greep Tagliafico naar zijn hamstring, waarna Onana knap redding bracht op een schot van Becker. Tagliafico kon overigens verder spelen. Ajax won zodoende met 5-1 van ADO en eigenlijk waren de Ajacieden daarmee nog heel lief voor de bezoekers.