Ajax heeft eindelijk weer eens de halve finale van de KNVB Beker bereikt. Het trof opnieuw sc Heerenveen en dit keer werd wel eenvoudig gewonnen: 3-1.

Ten Hag koos voor wat wijzigingen ten opzichte van het competitieduel. Zo keerde Onana terug onder de lat, speelde Blind als linksback en Mazraoui op het middenveld. En met succes. Al na iets meer dan 2 minuten liet Ajax de ruim 40.000 aanwezige supporters juichen. Mazraoui ramde de bal binnen na een voorzet van Tadic. Er stond pas iets meer dan een kwartier op de klok toen de Amsterdammers er ook al 2-0 van maakten. Een corner van Ziyech bleek hangen in het strafschopgebied, waarna Van de Beek de bal kon intikken.

Mazraoui maakte een sterke indruk op het middenveld, maar moest wel al vroeg zijn wedstrijd staken. Hij raakte geblesseerd en werd gewisseld voor Lasse Schöne. Ajax ging door met waar het mee bezig was. Ziyech was duidelijk gretig en haalde een paar keer goed uit, maar wist niet te scoren. Van de Beek wist dat voor rust nog wel een tweede keer.

Na rust was Ajax het even kwijt en gaf het Heerenveen wat ruimte, maar dat een tegengoal leidde dat dit keer niet. Ondertussen bleef Ajax zelf op zoek naar de vierde goal. Vooral Blind leek graag zijn kunstje van tegen De Graafschap te herhalen. Hij haalde een paar keer goed uit, maar stuitte steeds op Hahn.

Vlak voor tijd maakte Kristensen het plotseling nog spannend, toen hij de bal zomaar in de voeten van Van Amersfoort schoot. De Heerenveen-speler schoot vervolgens prima binnen. Gelukkig voor Ajax bleef het daarbij, al kon Heerenveen nog dichter bij komen. Het kreeg een penalty na een overtreding van Magallán, maar Onana redde.

Zo bereikte Ajax de halve finale van de beker. Zaterdagavond is de loting en kunnen Willem II, AZ en Feyenoord uit de koker komen.

Ajax tweede club die dit seizoen grens van 100 goals passeert