Al jarenlang worden er tijdens wedstrijden van Ajax tegen Feyenoord en ADO Den Haag geen uitsupporters meer toegelaten. De afgelopen maanden werd er overleg gevoerd om weer uitfans te gaan toelaten. De clubs uit Rotterdam en Den Haag lieten echter weten voorlopig niets aan de situatie te willen veranderen.

De Supportersvereniging Ajax nam echter genoegen met het ‘eenzijdige besluit’ en ging hierop met Ajax in gesprek, waarop de club nu in een brief eist om toegangskaarten, zo staat er woensdag te lezen op de website AjaxLife.nl.

‘Een woordvoerder van Ajax laat ons weten dat eerder deze week vanuit de Ajax-directie een brief is gestuurd aan burgemeester Krikke van Den Haag, waarin is verzocht om een verdere onderbouwing van haar besluit en het complete verslag van het grondige onderzoek waarmee de burgemeester schermt in het door haar uitgebrachte persbericht’.

‘Ook de club uit Rotterdam-Zuid kreeg een dergelijke brief. In dit schrijven eist de Ajax-directie de toegangskaarten voor het uitvak op en verzoekt men de Feyenoord-directie dringend aan deze reglementaire verplichting te voldoen.’

Feyenoord directie blokkeert toelaten uitfans bij Klassieker