Ajax en adidas zijn gestart met de bouw van het adidas miCoach Performance Centre. De burgemeester van de gemeente Ouder-Amstel, mevrouw M.T.J Blankers-Kasbergen, sloeg vanmiddag op sportpark De Toekomst de eerste paal.

Het nieuwe complex, dat pal naast de reeds bestaande judo- en gymnastiekhal van de jeugdopleiding van Ajax verrijst, wordt naar verwachting in april 2011 opgeleverd. Het wordt in gebruik genomen door zowel de A-selectie als de jeugdselecties van Ajax.

In het adidas miCoach Performance Centre wordt het ondermeer mogelijk om bewegingsanalyses te maken van snelheden en afstanden van dribbelen, koppen en schieten. Voor dit project wordt de samenwerking tussen Ajax en de Vrije Universiteit (VU) verder geïntensiveerd. De VU levert een promovendus die ingezet wordt voor de dagelijkse begeleiding en de wetenschappelijke ondersteuning.

Tegelijkertijd met de bouw wordt op het sportcomplex verder gewerkt aan het realiseren van het totale systeem voor videoanalyse en tracking. Er is vanuit diverse landen interesse getoond in het totale project. Ajax streeft er mede om die reden naar om bij de opening in april een groot sportwetenschappelijk congres te kunnen organiseren

Henri van der Aat, commercieel directeur van Ajax: ,,De jeugd van tegenwoordig is veel meer visueel ingesteld dan voorgaande generaties. Wij kunnen steeds meer onderwerpen meten en zichtbaar maken. Dit moet een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze talenten. Dankzij adidas wordt de bouw van dit miCoach Centre mogelijk gemaakt en krijgen wij in een vroeg stadium toegang tot de slimme trainingssystemen die zij aan het ontwikkelen zijn. Net als onze hoofdsponsor AEGON steunt ook adidas ons enorm bij onze initiatieven om de jeugdopleiding verder te verbeteren.”

Paul Boerboom, General Manager van adidas Group Benelux: ,,Wij zien de toekomst van Ajax met vertrouwen tegemoet, en ondersteunen de visie van de club dat de Toekomst een bepalende factor in duurzaam succes kan zijn. Dit vertrouwen heeft in 2008 geleid tot een nieuwe en langdurige overeenkomst en de totstandkoming van dit bijzondere project. Wij zijn er trots op dat dit complex onze naam draagt en dat wij met miCoach een actieve bijdrage kunnen leveren aan het innovatieve opleidings- en begeleidingstraject dat Ajax voor spelers nastreeft.”

 Bron: Ajax.nl