Het is eindelijk rond. AS Roma en Ajax zijn het eens geworden over de transfer van Justin Kluivert. De Romeinen hopen het negentienjarige talent op korte termijn te presenteren, zo meldt Voetbal International.

Kluivert zal een contract voor vijf jaar gaan tekenen en kan volgens Italiaanse media zo’n 1,4 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Naar verluidt betaalt AS Roma achttien miljoen euro aan de Amsterdammers.

Kluivert gaf al eerder aan dat hij zijn contract bij Ajax niet wilde verlengen. Ploegen als Inter, AC Milan en Juventus zouden interesse hebben gehad maar AS Roma was direct al concreet. Kluivert, die vorig seizoen onder Peter Bosz debuteerde, vertrekt al na 44 competitieduels uit Amsterdam. Daarin was hij goed voor twaalf doelpunten en negen assists.

Ziyech

AS Roma is nog niet klaar met winkelen in Amsterdam. Er zou namelijk een vijfjarig contract klaarliggen voor Hakim Ziyech. In het diepste geheim zou de zaakwaarnemer van Ziyech, Mustapha Nakhli, weken geleden een bezoek hebben gebracht aan de Italiaanse club die dit seizoen nog de halve finale van de Champions League bereikte. AS Roma wil komend seizoen de strijd aan gaan met Juventus om de landstitel. De club doet dus forse investeringen en daar moet Ziyech er één van zijn. Als de clubs eruit komen, is de verwachting dat de creatieve middenvelder na het WK de transfer rondmaakt.