Ajax is druk bezig om Christian Eriksen langer aan zich te binden. Het contract van de Deen loopt tot de zomer van 2014 en Ajax wilt graag langer met hem door. Eriksen wil echter alleen nog niet ingaan op een langere verbintenis. Veel buitenlandse clubs zien de Deens international graag komen.

“We willen hem graag langer vastleggen, maar daar wil hij niet op ingaan”, vertelt directeur voetbalzaken Marc Overmars aan diverse Deense media. “We blijven natuurlijk met hem in gesprek. We zullen zien wat er na de winter gebeurt.” Ajax heeft nog geen enkel concreet bod ontvangen. “Voor Christian is het belangrijk om de juiste club te kiezen en ik ben ervan overtuigd dat Ajax en Christian gezamenlijk zullen kijken wat het beste voor hem is”, benadrukt Overmars.

Echter ontkent Eriksen een aanbod te hebben gehad van Ajax.  “Ik heb geen ‘nee’ gezegd, maar ik wil mijn opties openhouden als er een moment komt dat het de juiste tijd voelt om te vertrekken”, benadrukt de technicus van Ajax. “Er komt een moment dat dat zover is. Ik heb nog een contract tot de zomer van 2014 en ik voel me heel goed bij Ajax. Ik begrijp dat de club mijn contract wil verlengen, maar ik voel ook dat er een moment komt, dat ik de volgende stap wil maken.”