In Rotterdam is Ajax er niet in geslaagd te winnen van concurrent Feyenoord. Na 90 minuten voetbal stond er een 1-1 gelijke stand op het scorebord. Feyenoord had het betere van het spel in de eerste helft, maar de Amsterdammers herpakten zich in het tweede bedrijf en maakten via aanvoerder Davy Klaassen de 1-1.

In wederom een kolkende Kuip waren beide ploegen in de beginfase aan elkaar gewaagd. De eerste twintig minuten was het vooral aftasten, beide teams konden geen kans forceren. Bij Feyenoord was de eindpass vaak onzuiver, Ajax had daarentegen moeite met het vasthouden van de bal op de helft van de tegenstander. In de 28e minuut kreeg Elia de kans namens de Rotterdamse club om de score te openen. De buitenspeler moest in Jasper Cillessen echter zijn meerdere erkennen. Vier minuten later drong Ajax goed aan. Kenny Tete vond Davy Klaassen en legde de bal terug op Daley Sinkgraven, maar hij schoot een kleine meter naast. In de 37e minuut leefde de Kuip op. Kuyt liep tussen Mitchell Dijks en Jaïro Riedewald weg, bleef goed kijken en vond Van Beek. De centrale verdediger schoot de bal solide binnen. Direct na de goal was Feyenoord wederom gevaarlijk. Een mooi afstandsschot van Vejinovic werd stijlvol gepakt door Cillessen. Vlak voor rust kreeg Ajax nog een mogelijkheid. Riechedly Bazoer veroverde de bal door geklungel in de Rotterdamse opbouw. Het schot van de jonge middenvelder werd helaas geblokt door Van Beek die zich met gevaar voor eigen leven voor de bal gooide. Vlak voor rust moest Lasse Schöne het veld nog verlaten wegens een blessure. De Deense routinier werd vervangen door Viktor Fischer.

De tweede helft verving Arkadiusz Milik de uitgevallen Riechedly Bazoer. Met de Pool in de spits ging de ploeg op zoek naar een doelpunt. Na elf minuten spelen in de tweede helft was Nemanja Gudelj namens Ajax dichtbij de gelijkmaker. De vrije trap van de middenvelder werd uit de kruising gestompt door Vermeer. Vier minuten later was het wel raak. Klaassen was verantwoordelijk voor een stille Kuip door raak te schieten. Zijn van richting veranderde schot belandde met enig fortuin in de Rotterdamse goal. De treffer was niet onomstreden omdat de bal enkele seconden voordat Klaassen hem kreeg, al buiten de krijtlijnen was geweest. Na de gelijkmaker controleerde Ajax de wedstrijd enigszins, maar zoals wel vaker dit seizoen kon de Amsterdamse club in aanvallend opzicht geen vuist maken. De ingevallen Kazim was daarentegen nog wel dichtbij bij de 1-2. Oog in oog met zijn favoriete Amsterdamse speler faalde de Turks international. Cillessen was zoals wel vaker deze middag heer en meester over de situatie. De laatste tien minuten werd er gestreden voor iedere meter. Een flitsende combinatie tussen Fischer en Sinkgraven leek veel belovend, maar Vermeer was attent en kwam op tijd zijn doel uit. Na negentig minuten en een beetje floot scheidsrechter Nijhuis voor het einde en hielden beide teams een punt over aan deze wedstrijd. Een terechte afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Ajax nieuws Ajax1.nl