Ajax en Fulham strijden om Twente-talent Chris David (19), dit meldt het Algemeen Dagblad woensdag. De jeugdinternational staat tot medio 2013 onder contract in Enschede en een verlengde verbintenis lijkt er nog niet in te zitten. De eerste twee boden van de club zijn door kamp-David van de tafel geveegd. “Mochten we er niet uitkomen speelt hij hier tot 2013, aldus zijn zaakwaarnemer Fabio Alho.

Alho, de neef van Mino Raiola, bevestigt dat Ajax en Fulham geïnformeerd hebben naar zijn cliënt: “Er is inderdaad contact geweest met mensen van die clubs. Zij hebben mij gevraagd naar zijn situatie en willen op de hoogte zijn van de ontwikkelingen.” David is één van de weinige Nederlandse linksbenige centrale middenvelders in Nederland. Twee jaar geleden werd hij nog uitgeroepen tot beste speler in de Eredivisie B-junioren.

Afgelopen seizoen zat hij in december in de Europa League-selectie FC Twente voor de wedstrijd tegen Wisla Krakau. Hij kreeg echter geen speeltijd destijds. Een tijdje terug gaf hij nog aan een vaste waarde te willen worden bij FC Twente.