Ajax is in verregaande onderhandelingen met Davy Klaassen om het contract van de middenvelder open te breken en te verlengen. Zodra de puntjes op de i zijn gezet, tekent Klaassen een contract dat hem tot 2018 zal verbinden aan de Amsterdammers. “We proberen er op korte termijn uit te komen,” zegt zijn zaakwaarnemer Sören Lerby tegenover De Telegraaf.

De 20-jarige middenvelder beleefde dit seizoen zijn ultieme doorbraak en is met acht doelpunten clubtopscorer. Met Klaassen op het middenveld verloopt het tot nu toe vlekkeloos voor Ajax. De blonde middenvelder vormt sinds 6 november 2013 een middenveld met Thulani Serero en Daley Blind en sindsdien is Ajax ongeslagen gebleken.

Klaassen voerde gisteren overleg met zijn zaakwaarnemer Lerby en stemde op hoofdlijnen in met het voorstel van directeur voetbalzaken Marc Overmars. Het huidige contract van de jeugdinternational loopt tot 2016.

Update: De Boer is enthousiast over de verregaande onderhandelingen tussen Klaassen en Ajax. “Spelers als Klaassen willen we graag behouden”, vertelde hij woensdagmiddag tijdens de persconferentie. “Hij weet wat we verwachten bij Ajax en ze kunnen een voorbeeld zijn voor de jeugd. Het zou mooi signaal zijn als dat soort spelers blijven.”