Simon Zwartkruis, journalist voor Voetbal International, gaat er van uit dat Ajax en Liverpool later vandaag tot overeenstemming komen over het prijskaartje dat om Luis Suárez heen hangt. Dat zei hij zojuist op VI Radio. “Liverpool zou gisteren al zo’n 19 miljoen hebben geboden, wat veel meer is dan de 12 tot 15 miljoen waar ze mee begonnen. Het is allemaal onderdeel van het steekspel,” zei hij.

“De 35 miljoen die Ajax noemt tijdens de onderhandelingen is natuurlijk bedoeld om uiteindelijk ergens in het midden uit te komen. De clubs zullen elkaar ergens vinden boven de 20 miljoen denk ik. Liverpool is gisteren begonnen bij 15 miljoen, maar men zal hoger uit komen en Ajax heeft er vrede mee dat de 35 miljloen niet gehaald wordt,” vervolgt Zwartkruis.

Volgens Zwartkruis zou Frank de Boer bij zijn clubleiding hebben aangedrongen verder te denken dan vandaag. Zo zou de verkoop van Suárez vandaag wellicht veel geld opleveren, maar als dat betekent dat de titel en de Champions League niet worden gehaald, zou dat op den duur veel meer kosten. “Dat kost je klauwen met geld,” citeerde de reporter Frank de Boer letterlijk.

Zwartkruis, in 2006 nog uitgeroepen tot beste sportjournalist van Nederland, benadrukte in het gesprek ook nog dat de verkoop van Suárez niet een ‘must’ is voor de Ajax-directie. Volgens hem kan men ook het hoofd financieel wel boven water houden zonder deze tranferperiode een miljoenenverkoop te bewerkstelligen. “Het is zeker geen must, anders had men hem ook wel voor die 19 miljoen van gisteren laten gaan,” aldus VI.

Foto: afdb.nl – Oscar