De onderhandelingen hebben even geduurd, maar de kogel is nu dan eindelijk door de kerk. De officiële site van Ajax meldt dat de Amsterdammers in hoofdlijnen overeenstemming met NEC hebben bereikt over de transfer van Jasper Cillessen. De doelman zal snel een contract voor vijf jaar ondertekenen.

 Cillessen, geboren op 22 april 1989 in Groesbeek, begon op 12-jarige in de jeugdopleiding van N.E.C. Op 28 augustus 2010 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de club uit Nijmegen in de competitiewedstrijd N.E.C. – SC Heerenveen (2-2).

De tranfer van Cillessen was de laatste tijd een veelbesproken onderwerp voor voetbalmedia. Na het vertrek van Maarten Stekelenburg naar AS Roma maakte trainer Frank de Boer bekend dat Kenneth Vermeer de eerste doelman van Ajax is. Menigeen keek er dan ook vreemd van op dat De Boer niet veel later openbaarde interesse te hebben in Cillessen, de jonge doelman van NEC.

De voetbalclub uit Nijmegen liet haar doelman echter niet zonder slag of stoot gaan.  NEC verlangde zo’n zes miljoen euro voor Cillessen, waar het openingsbod van Ajax rond de 1,5 miljoen euro lag. Na wekenlang te hebben onderhandeld zijn de clubs dan toch tot een akkoord gekomen. De transferprijs is op dit moment nog niet bekend gemaakt door een van de clubs.

Het akkoord tussen NEC en Ajax is onder voorbehoud van vervulling van enkele formele voorwaarden en de medische keuring die de doelman nog zal moeten ondergaan. In Amsterdam zal Cillessen de concurrentie moeten aangaan met Kenneth Vermeer. Hoewel De Boer dus heeft aangegeven dat deze laatste de eerste doelman is van de landskampioen, is pittige concurrentie alleen maar goed volgens de Ajax-trainer.