Toby Alderweireld zou volgend seizoen te bewonderen zijn in de Engelse Premier League. Volgens VI zijn Ajax en Norwich City akkoord over de transfersom voor de 24-jarige mandekker. Norwich City is bereid om een bedrag van rond de acht miljoen euro over te maken naar Amsterdam voor de Belgische international. Ajax staat open voor een transfer van Alderweireld, omdat zijn contract volgende zomer afloopt.

Echter, dat de clubs samen tot een overeenstemming zijn gekomen is nog geen garantie voor het vertrek van Alderweireld. Hij moet zelf eerst uitmaken of een overstap naar de Engelse club het juiste vervolg is van zijn carrière. Eerder deze zomer zag de Belg de belangstelling van Bayer Leverkusen nog op niets uitlopen.

The Canaries hebben tot dusverre een actieve zomer. Zo namen zij Ricky van Wolfswinkel over van Sporting Portugal en presenteren zij naar verwachting vrijdag de komst van Twentenaar Leroy Fer. Naast Norwich City is er nog een Engelse club die op de loer ligt voor Alderweireld. Deze week meldde De Telegraaf dat ook Everton geïnteresseerd zou zijn naar de Belgisch international.