Ajax heeft zondagmiddag het gat met lijstaanvoerder PSV niet kunnen verkleinen. De onderlinge confrontatie in Eindhoven eindigde doelpuntloos: 0-0.

De thuisploeg was in de eerste helft de bovenliggende partij. Het overwicht werd echter niet vertaald in doelpunten.

Ola Toivonen was dichtbij maar vond Ajax-goalie Maarten Stekelenburg op zijn weg. De Amsterdammers zetten een schot van Christian Eriksen en een gevaarlijke kopbal van Jan Vertonghen tegenover de Brabantse dadendrang.

Naarmate de eerste helft vorderde hield Stekelenburg Ajax in de wedstrijd. De Oranje-doelman redde goed op pogingen van Balázs Dzsudzsák en opnieuw Toivonen. Dankzij de goed keepende Stekelenburg haalde Ajax de rust met een 0-0 stand.

Ook in het tweede bedrijf was PSV iets gevaarlijker. Marcus Berg schoot over, waarna opnieuw Stekelenburg zijn goede vorm etaleerde. Hij redde op een schot van Dzsudzsák en kon in de rebound met zijn voet verhinderen dat Berg profiteerde van de terugspringende bal.

Omdat ook in de spannende slotfase de doelpunten uitbleven, handhaaft PSV de voorsprong van vijf punten op Ajax.

Overigens is de doelpuntloze puntendeling zeldzaam in de topper tussen Ajax en PSV. De enige keer dat een editie in Eindhoven in 0-0 eindigde, was in het seizoen 2007/08. Eerder dit seizoen eindigde het duel in Amsterdam ook al zonder treffers. Nog nooit eerder kwam het voor dat in een seizoen de topper twee keer doelpuntloos verliep.