Ajax heeft in de wedstrijd tegen PSV (2-2) een doelpuntenrecord in de Eredivisie geëvenaard. Voor de vijftiende maal op rij wisten de Amsterdammers minimaal twee keer te scoren. Deze reeks is een evenaring van het record van, hoe kan het ook anders, Ajax zelf.

Tussen december 1981 en april 1982 wist de Amsterdamse formatie, met Wim Kieft in de gelederen, vijftien keer op rij minimaal twee keer te scoren. Dit bleek uiteindelijk een garantie voor succes. Ajax werd in dit jaar landskampioen en leverde de topscoorder van de Nederlandse competitie af.
(Wim Kieft, 32 wedstrijden || 32 doelpunten)

Of het huidige Ajax met dezelfde cijfers kampioen wordt  is nog maar de vraag. In het seizoen 1981/1982 behaalde Ajax 56 punten. Met een doelpuntensaldo van +75 mochten de Amsterdammers zich rekenen tot productiefste ploeg van de competitie. Nummer twee van toen, PSV Eindhoven, kwam met +43 niet eens in de buurt.

117 doelpunten zullen de Amsterdammers wel niet scoren. Wel weten we allemaal dat Ajax, net als in het jaar 1982, zal triomferen aan het eind van de laatste speelronde.

Foto: afdb.nl – Oscar