Zoals Franse media gisteren al meldde tekent Kolbeinn Sigthórsson een contract bij het Franse FC Nantes. Ajax en Les Canaris zijn het eens geworden over een transfersom van naar verluidt € 3 miljoen, meldt nu ook Mike Verweij van de De Telegraaf deze ochtend.

De IJslandse spits moet nog wel een medische keuring ondergaan bij Nantes, dat afgelopen seizoen als veertiende eindigde in de Ligue 1.

Het vertrek van Sigthorsson betekent goed nieuws voor trainer Frank de Boer. Eerder was er nog Spaanse interesse in de spits, Real Sociedad stelde een ruildeal voor maar dat zag Marc Overmars niet zitten. De directeur voetbalzaken wilde een nieuwe spits halen voor Ajax, maar mocht van de raad van commissarissen pas in actie komen als Sigthórsson verkocht zou zijn. Door het vertrek van Zivkovic én Sigthorsson heeft De Boer nu alléén Milik tot zijn beschikking voor de spitspositie en staat de deur voor een nieuwe spits nu wagenwijd open.

De IJslander wist in vier seizoenen bij Ajax nooit echt zijn status als goalgetter waar te maken. Sigthorsson kwam in 80 officiële wedstrijden tot 31 doelpunten voor de Ajax.

In juli 2011 tekende Sigthórsson een contract bij Ajax. Naar verluidt betaalde Ajax 4,5 miljoen euro aan AZ voor de IJslander. Hij maakte zijn eerste doelpunt in de oefenwedstrijd in Denemarken tegen Brøndby IF, in de 38ste minuut scoorde hij via een kopbal. Op  30 juli 2011 maakte Sigthórsson zijn officiële debuut voor Ajax in de met 2-1 verloren wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Twente. Zijn eerste officiële doelpunt voor Ajax was in de 5-1 gewonnen wedstrijd thuis tegen SC Heerenveen op zondag 14 augustus 2011. Een maand later speelde Sigthórsson zijn eerste wedstrijd op het hoogste Europese niveau voor Ajax, de Champions League.


Ajax nieuws Ajax1.nl